Karusmarjakook
See on siis muretaigna karusmarjakook.
Põhi: ca 500 gr muretainast
Täidis: 2 muna
1 pk kohupiima
0,4 kl suhkrut
60 g hapukoort
ca 0,5 kg tikreid
1. Rulli või suru taigen ühtlaselt küpsetusplaadile. Tee koogile ka kõrgem äär.
2. Lao taignale poolitatud karusmarjad nii, et põhi oleks täielikult kaetud. Puista peale natuke suhkrut ja kaneeli.
3. Küpseta põhja ahjus ca 15 min 200 C juures.
Täidis:
1. Eralda munavalged kollasest ning klopi tugevaks vahuks.
2. Sega täidise ained (k.a. munakollased) omavahel. Kõige viimasena lisa vahustatud munavalge.
3. Kalla täidis eelküpsetatud põhjale. Peale tee ülejäänud taignast nt muster (juhul kui põhjast jäi tainast üle).
4. Küpseta 200 c juures ca 35 min, kuni kook on pealt kuldpruun.
5. Peale jahtumist puista peale tuhksuhkrut.
Kommentaarid
Postita kommentaar