Ratatouille

Otsustasin siis ka seda kuulsat rooga valmistada. See kujutab endast köögiviljahautist ja on pärit Nizzast, Vahemere äärest. Prantsuse keeles tähedab see "segama". Tegelikult on see keresti valmiv maitsev toit. Traditsiooniliselt peaks seda valmistama nii, et kõik köögiviljad küpsetatakse esmalt eraldi ning roog segatakse hiljem tomatikastme või -pastaga, kuumutatakse veel korra ning maitsestatakse värskete ürtidega. Mina aga hautasin kõik köögiviljad ühes pajas ja kasutasin kuivatatud ürte. Järgmine kord kindlasti teen traditsioonilisemat varianti:)
Roa põhikoostisosad on siis: paprika, baklažaan, suvikõrvits, sibul, küüslauk, tomatikonserv ja värsked ürdid.
Roog peaks välja nägema selline.







Kommentaarid

Populaarsed postitused sellest blogist

Mees, kes teadis ussisõnu

Minu esimene kõne

Ilus maa