Rabarberikook kondentspiima ja beseekattega
Mu hea töökaaslane Ene tõi kolleegidele ükspäev rabarbereid. Võtsin minagi paar vart ja hakkasin rabarberikoogi retsepte otsima. Siis sattusingi sellise mõnusa magushapu rabarberikoogi retseptile, mida tahtsin kindlasti proovida ja pettuda ei tulnud.
Tarvis läheb:
Põhi
150 g võid
120 gr suhkrut
noaotsaga soola
1 muna
150 gr jahu
1 tl küpsetuspulbrit
Täidis
3 munakollast
300 g magusat kondenspiima
1 dl hapukoort
350-400 g tükeldatud rabarbrit
Beseekate
3 munavalget
1, 5 dl suhkrut
Põhja jaoks hõõru toasoe pehme või suhkruga
heledaks kreemiks. Lisa sool, muna ja küpsetuspulbriga segatud jahu. Määri
tainas küpsetuspaberiga kaetud plaadile või ümmargusse koogivormi. Küpsetuspaber lõika sellise suurusega,
et plaadile asetades moodustuksid sellest plaadile umbes 3 cm kõrgused ääred,
siis mahub kook ilusti sinna sisse ja midagi ei valgu küpsetades üle ääre.
Küpseta põhja 200-kraadises kuumuses 10 minutit,
tõsta ahjust välja ja alanda ahju kuumus 180 kraadini.
Täidise jaoks klopi lahti munakollased, sega
hoolikalt kondenspiima ja hapukoorega. Lõpuks lisa rabarbritükid, sega. Vala
eelküpsetatud põhjale ja küpseta kooki 180-kraadises ahjus 40 minutit. Tõsta
ahjust ja valmista beseekate.
Beseekatte jaoks vahusta munavalged suhkruga hästi
tugevaks vahuks. Suhkur lisa vahustamise ajal kolmes jaos. Määri koogile.
Küpseta veel 180 kraadises ahjus umbes 15 minutit, kuni pind hakkab võtma
kuldset tooni.
Lase koogil jahtuda, lõika märjaks kastetud noaga
(ei lõhu beseed) tükkideks.
Jahtudes tulid koogile ilusad kuldsed pisarad :)
Kook oli peale ahjust võtmist selline (pilt on küll natuke tume).
Kommentaarid
Postita kommentaar