Rabarberikook kondentspiima ja beseekattega

Mu hea töökaaslane Ene tõi kolleegidele ükspäev rabarbereid. Võtsin minagi paar vart ja hakkasin rabarberikoogi retsepte otsima. Siis sattusingi sellise mõnusa magushapu rabarberikoogi retseptile, mida tahtsin kindlasti proovida ja pettuda ei tulnud.


Tarvis läheb:

Põhi

150 g võid
120 gr suhkrut 
noaotsaga soola
1 muna
150 gr jahu
1 tl küpsetuspulbrit

Täidis

3 munakollast 
300 g magusat kondenspiima 
1 dl hapukoort
350-400 g tükeldatud rabarbrit

Beseekate

3 munavalget
1, 5 dl suhkrut


Põhja jaoks hõõru toasoe pehme või suhkruga heledaks kreemiks. Lisa sool, muna ja küpsetuspulbriga segatud jahu. Määri tainas küpsetuspaberiga kaetud plaadile või ümmargusse koogivormi. Küpsetuspaber lõika sellise suurusega, et plaadile asetades moodustuksid sellest plaadile umbes 3 cm kõrgused ääred, siis mahub kook ilusti sinna sisse ja midagi ei valgu küpsetades üle ääre. 
Küpseta põhja 200-kraadises kuumuses 10 minutit, tõsta ahjust välja ja alanda ahju kuumus 180 kraadini.

Täidise jaoks klopi lahti munakollased, sega hoolikalt kondenspiima ja hapukoorega. Lõpuks lisa rabarbritükid, sega. Vala eelküpsetatud põhjale ja küpseta kooki 180-kraadises ahjus 40 minutit. Tõsta ahjust ja valmista beseekate.

Beseekatte jaoks vahusta munavalged suhkruga hästi tugevaks vahuks. Suhkur lisa vahustamise ajal kolmes jaos. Määri koogile. Küpseta veel 180 kraadises ahjus umbes 15 minutit, kuni pind hakkab võtma kuldset tooni.

Lase koogil jahtuda, lõika märjaks kastetud noaga (ei lõhu beseed) tükkideks. 

Jahtudes tulid koogile ilusad kuldsed pisarad :)


Kook oli peale ahjust võtmist selline (pilt on küll natuke tume).




Kommentaarid

Populaarsed postitused sellest blogist

Mees, kes teadis ussisõnu

Minu esimene kõne

Ilus maa